úterý 11. prosince 2018

Kladivouni a lachtani

Hned prví ponor se ukazují dva kladivouni. Lokalita je plná ryb a koralů. Radost pohledět. Toto privilegium si ale užívají jen licencovaní potápěči, pohybujeme se v 25m a to už není místo pro zkušební ponory. ( z toho plyne vy co jste bez licencí...pojďte do kurzu, uvidíte víc!!! )

Ajaj, magie tabletky přestává fungovat. Naštěstí kotvíme na klidné vodě a tak se Janička stihne trochu srovnat. Do vody ji nezlákají ani hraví lachtani. Já se teda objetuji. Po 15minutách lechtání lachtanů se mi půl metru od gopro kamery vynořil žralok, se slovy "plašíš mi oběd". No lachtani o něm věděli dříve než já, protože skokově začli kroužit okolo nás a mladých. Slečny co šnorchlovali se mnou lehce vyděsil. Než ale stihli ustoupit na loď, ozvalo se z lodi "nástup pokračujem".

2500mm pod mořem

Tak v této hloubce nás míjelo 40kladivounů. Je příliv a společně s hejny barakud míří k útesu. Neskutečná podívaná! Tu a tam je mezi nimy jiný žralok. I přes nadšení dýchám pomalu, chci tu být dlouho!

První z budy temů má 50bar a jdou na bezp. zastávku. žraloci už jsou docela daleko, tak pozorujeme hejna malých ryb, v tunelech tvořící koridory od nevidim do nevidim. 

Loď opravdu houpe

Janička odchází na kurz "blij a splachuj pro pokročilé" (neb je třeba tuto dovednost dotáhnout do paralelizmu, houpe to skutečně moc). 

Po dokončení kurzu BaS 2. Je jí fajn. Ty žraloci za to prý stáli. A mě to stálo ještě další kapučíno, tiramisu, maracuja muse (nebo jak se to píše),  a pečený banány s tuňákem. Prostě spokojení jsou všici.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)