úterý 11. prosince 2018

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)


Loď jede v 7, ve 14 a v 16. Zlatá střední cesta, ještě stihneme pláž želv. Želvy tam teď nejsou, ale po pohádkově bílé pláži se promenádují leguáni. 

V bezpečné vzdálenosti - 2m - si lehám vedle leguána. Když se dá do pohybu, jdu podobně kolýbavým pohybem s ním. Je to sprintér poměrně s lehkostí mě předběhl.

A víte že lachtani smrdí?

Mezi přejezdy kontrolují zavazadla, jak na letišti, překvapivé.... Speedboat jede 2.5h na  již zmíněný San Cristobal. Docela to háže, ale Janička je trénovaná, tentokrát bez vrhu šavlí.

Slezte z toho šutru, Lachtane, cítím vás...


S lehkou parafrází známého bonmotu z 'Jáchyme hoď ho do stroje' naznačuji, že ti jedinci, co dávají přednost slunění před koupelí, o těch víte. Válí se na lavičce a vydávají zvuky složené z dialektu hrocha, kozy a českého Pepíka po požití tupláku bavorského weißbíra na ex. 

Po chvíli pozorování zkouším lachtanštinu. Ty jazyky my vážně jdou! Mám audio, schválně jestli poznáte mě od lachtana (PS: po čuchu určitě, protože HUSKY merino vlna funguje a opravdu po týdnu nesmrdí, což se o lachtanovi nedá říci cca po hodině na břehu).

T360

Toto není označení žádné ze serie Lenovo (neznalým terminologie se omlouvám za vtip co nepadl na úrodnou půdu). Je to Tour 360, okolo ostrova, kam se jinak než lodí nedostanete.

Masturbace jménem šnorchl

Součástí výletu jsou dva stopy pro šnorchlování a několik zastávek na plážích kam se jinak než lodí nedostanete. 

Šnorchlování vs potápění, to je něco jako masturbace vs noc vášně se smyslnou ženou Kolumbijských rysů ( nebo alespoň Češkou). Mezitím co suchozemské krysičky plesají blahem že z hladiny vidí bělocípého žraloka, želvu, sibu, a pak i kladivouna!! já se alespoň nádechově potápím abych byl těmto úžasným tvorům blíž. Situaci trochu kazí medůzky, ale to vyřeší octová sprcha a trocha slunce.

RosaBlanca beach


Pláž bílého písku a červených kamenů s tyrkysově modou vodou. Něco tak krásnýho vidíte běžně jen na fotkách z NationalGeographic. Dojetím jsem uronil slzu a v zápětí se šel osvěžit do lagunky, kde odpočívalo, ve skupinkách roztroušených asi 30 žraloků. Detailni pohled kazil pouze písečný sediment. V zápětí však dojem zlepšily dvě asi meteové želvy, rejnok a jeden malý nápadně bílý plž.

Vodičku ne!

Janička na břehu koketuje s kraby. Krab je vážně chytrý a zvědavý tvor. Po chvíli Janči nehybného sezení a vedle položených brýlí a foťáku se vydal na průzkum. Takže mám detail kraba, "no ty krabe!". ;))

Odlétáme opět z ostrůvku Seymore / Baltra a tak musíme zas na Santa Cruz. Ještě ale máme půlden a tak ještě prozkoumáme zatopený kaňonek - no když to srovnám s výletem na Kokořín.... tak .... ale jo, je hezký, jen tam jsou tři rybky a to podezřívám místní, že je tam dali ;))


Galapágy jsou nádherné ostrovy. Ano, aktivity a vůbec pobyt je tu drahý, ale v zápětí dodávám A JE TO SPRÁVNĚ! ... protože se tím alespoň častečně eliminují někteří nezodpovědní turisté. 

Ale nebojte se vy se sem také podívate a to buď prostřednictvím našich přednášek s promítáním nebo i fyzicky, protože jsem prověřil možnosti cestování Ekvádorem, aby vy jste jeli už na jisto, v některém z připravovaných výletů od appiatravel.cz














Žádné komentáře:

Okomentovat

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)