středa 28. listopadu 2018

Vypálíme červa!

Městečko Puyo jako takové není turisticky příliš zajímavé, tedy pokud si to zajímavé neumíte najít. Kromě Indichuris (taková vyhlídka) je tuz zábava třeba v podobě gastronomie či služeb.



Když mě brali za vojáka, stříhali me do hola  cestovatele

Loni ve Vietnamu jsem se nechal ostříhat a oholit od místňáků. Asi z toho udělám tradici  protože jsem do toho šel i v Ekvádoru. Pan holič, je narozdíl od asijských kolegů profík. Netrápil můj dlouhý fous (na můj poměr vzato) břitvami, jako vietnamší lazebníci. Pracoval s chirurgickou přesností. 

ty komentáře jsou boží...


Super Mercado / Márket

Trhy jsou tu nevelké ale o to zajímavější. Mraky bylin a léčivek, o kterých nevíme nic a co hůř, s úrovní španělštiny ani nezjistíme... :(




Chontacuros !!

[čontakuros] není kletba hladovění ze sérií Harryho Pottera. Právě teď se dostáváme k jádru pudla! Chontacuros - neboli moučný červ, delikatesa za $1 servírovaný s yukou a chilli papričkou...

Pálíme poprvé, klapka, jedeme!

Tentokrát nechlastáme ale skutečně grilijeme červa, ze kterého by se jinak vyklubal brouk. Slečna kuchařka, krycím jménem Zdeňka Polraichová, vysvětluje, že larvy nechává růst v kokosové drti. V zápětí dodává, že krom chuti podporují a napomáhají dýchacím cestám. Dosti teorie, video mluví za vše...


Jen doplním že kůže (dá li se to tak nazvat) chutná jako ryba, a vnitřek jako květák. Jo, a chtělo by to česnek! ;)

Jestli to sníš, tak už ti do smrti nedám pusu

Za mne červ lepší než 'brambora'! Já brambory obecně nerad. Na Janičku to nechalo velký dojem. Následující hodinu chodí a polyká naprázdno - prý dávicí reflex stále nahazuje. ;))))

Indichuris okno nad pralesem

Do Indochuris resp na Pomona jezdí busy jen 3x denně. Oblast kolonizovali asi před deseti lety. Vláda darovala půdu výměnou za kácecí práce a následné obdělávání krajiny. Proto je zde převážně sekundární prales.  V této oblasti lze i přespat u domácích, ale to jsme z časových důvodů nezařadili.

Co je tu k vidění? Malé vodopády, chovný rybník malých kajmanů - takže vlastně kajmaník. Kajmany jsme bohužel neviděli ale vyhlídka z houpacích sítí a houpačkou nad džunglí je naprosto úchvatná.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)