neděle 18. listopadu 2018

Poplach v oblacích ... Un hombre Tau

AV55 oblastnímu řízení EDMM, palubu obsadil gang Kolumbijských muzikantů... maji hudební nástroje a neváhají je použít... ///....AV55 tady EDMMpřelaďte na 142.341 a puste je do éteru...


Jen červený koberec nebyl...
Otevírat linku je parádní událost! Pravda, trochu je ze začátku chaoz, než se vše ustálí. Krásné kolumbijské ženy zběsile pobíhají s barevnými papírky u Check-in desků aby je po chvíli posbíraly a naaranžovali jinak. "Vydržte chvilku za chvíli otevřeme check in". Přesto, že jsme v německu už zde se projevuje rozdíl chápání slova chvíle... a pak na mě (možná na Janču kdo ví) mrkla sličná kolumbijka... TADAAAA .... Jsem prvním odbaveným pasažerem u otevřené přepážky. Váhu všemu dodává personál plackami velikosti mexickéhi dolaru s nápisem "nová linka první let".

Empanadas con guacamole
Znovu opakuji otevírat linku je radost. Raut s vystoupením kolumbijské kapely "Quatros hermanos" překonáva jen lahodná chuť guacamole. Před nástupem dostáváme upomínkovou letenku a už sedím v letadle.

Cože? Chuck Noris v letadle?
Ale ne, to je jen podobný klobouk. Vlastně je uplně jiný ;) ... kolumbijský. A dostal ho každý cestující. Milé! Oni vědí jak lapit duši cestovatele ... takže už vím kam se budu chtít podívat příště... ;)

Kapitánův toast
Souhlasím, máte naprostou pravdu. Tady je ten vtip ztracen v překladu :( ...(toast ... z angličtiny přípitek). Letuška rozdává šampus. ... "Hovoří váš kapitán, rád bych připil na uspěchy přímé linky Mnichov-Bogota, nazdraví! Letušky nahrávají přípitek na mobily a prochází letadlem."

"AV55 rozumím ladím na 142.341"

Palubou se nesou zvuky. Mexické vypalovačky, Škoda lásky i Passo Doble jste mohli slyšet i vy a bez nadsázky i ve FIRu LKAA.** Vše v doprovodu saxofonu, harmoniky, basove kytary s tóny podtrženými struhadlem (hudebníci prominou, nevím jak se tento kreativní nástroj jmenuje).

**Ještě jsem se nepřepnul z modu v práci... FIR/LKAA zjednodušeně řečeno řízený vzdušný prostor nad ČR. A dost! Resetuju mod práce na mod dovolená... jak? Utilitkou Johnyho 'Procházky' Walkera - Red Label  ... ;)





Žádné komentáře:

Okomentovat

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)