pátek 23. listopadu 2018

Ek(o)vador

Česká republika je krásné místo k žití, o tom bez diskuze! Máme krásné lesy louky ale moc si jich nevážíme. O to víc vás pak nadchne když si povídáte s Cuencankou jak vnímá ona přírodu a ekologii - a to i v tak ''zapadlém" koutku planety.



Voda z mechu a kapradí

Dneska je na programu park El Cajas. Asi půl hoďky jízdy busem od Cuency. Dostat se sem je jednodušší než zpět.
Bus projíždí okolo parku směrem na další města a ochotně vám zastaví. V parku si napíší národnost, věk a bez vstupu jdete na tůru.

Asi vypadame mladě nebo má rangerka špatný zrak (asi za b)... tipovala nám 25)

K parku asi není moc co povídat. Mrkněte na fotky. Snad jen že dolů jsme si stopli rangera který akorát doguidoval nějakou skupinku. Tedy potvrzuji, že bus zpět je třeba vyseďet a nebo stopovat.











Poznámka: v období dešťů to chce dobré boty! ;) jsou tu rostliny co udržují vláhu a tak je tu vlhko.

Čaj o páté

"Co vám mohu nabídnout?" ptá se slečna v čajovně kam jsme zašli po treku. No co jiného dáváme si čaj;) a protože zrovna nemá fičák, povídáme si... vyberu perličky z konverzace co ve mě zanechali dojem.

"Vodu v Cuence máme pitnou, berem ji z národního parku.... Přírodu si chráníme proto jsou místa k táboření a nesmí se do parku s koňmi aby neničili porosty a mokřady"

"Vedení města podporuje kulturu. Mame veřejné lekce tance, kulturní tématické dny. Chceme to tu mít pěkné a bezpečné".

"Když jdu do přírody nebo i jen v parku a vidím papír či plast, seberu ho a vyhodím doma"

"Doprava, ano zde je co zlepšovat, ale i to postupně pilujeme, zpřísňuje se STK ty staré busy fakt smrdí...."

"Jednou tu nakřižovatce zastavilo auto a řidič vyhodil pytlík, šla jsem okolo a podala mu ho s úsměvem a slovy že mu to nedopatřením vylétlo z okna... zkoprněle si ho vzal a s rudou tváří odjel... buď se styděl nebo žil dlouho v horách a měl víc hemoglobinu... "






Žádné komentáře:

Okomentovat

Ostrovy

Vyrážíme na San Cristobal, ostrov lachtanů a modro a červeno nohých ptáků (bohužel v CZ nevím, anglicky jsou Blue foot Boobies ..)